Zimsko počitniško varstvo

Dneve smo vedno začeli skupaj zbrani v krogu v našem družabnem prostoru. Malo smo se pogovorili, potem pa je sledilo učenje. Razdelili smo se v manjše skupine in odšli v svoje učilnice. Pridno smo prepoznavali glasove, poslušali pravljice, utrjevali številske predstave, računali, urili branje, krepili naše bralne strategije, se učili kako se učiti in se skupaj prebili tudi čez kakšno težje razumljivo snov. Med malico pa smo tudi kaj poklepetali in se bolje spoznali. Sledile so ustvarjalne delavnice ali igranje družabnih iger.

Po odličnem kosilu smo se učili vsakdanjih opravil kot so pospravljanje in pripravljanje mize, lupljenje krompirja, pomivanje posode, čiščenje prostorov ali pripravljanje malice. Seveda pa smo si vzeli čas tudi za sprostitev – odšli smo na sprehod in pozdravili naše zajčke, skakali smo po trampolinu in se igrali na svežem zraku.

Med igro, ustvarjanjem, učenjem in delom smo spletli nove prijateljske vezi, ki jih bomo še naprej krepili. Veliko lepega smo doživeli. Komaj čakamo, da bodo spet počitnice!