Štiri svečke, ustvarjalnost, druženje, ...

V soboto pred prvo adventno nedeljo smo se zbrali v Marijinem domu, da bi izdelovali adventne venčke.

Prišle smo družine, posamezniki in mladi, ki prihajamo na Grad kot udeleženci ali prostovoljci na učno pomoč, učenje glasbe, varstvo predšolskih otrok ali družinske večere, pa tudi tisti, ki so videli dogodek objavljen na Facebooku.

Da bi izdelava venčkov hitreje stekla, se je obode in podlage pripravilo že dan prej na družinskem večeru. Na izbiro smo imeli veliko različnega zelenja: ciprese, smreke, lovorjeve veje, oljke,… in naravnih materialov: storžkov, kamenčkov, posušenih rož,…ter vsakovrstnih sveč. V pomoč nam je bila tudi projekcija, ki je prikazovala postopek izdelave. In lotili smo se dela. Pa tudi drug k drugemu smo z zanimanjem pogledali in se veselili naše ustvarjalnosti. Nastajali so lepi in raznoliki venčki.

Venčkov nismo izdelali samo zase, ampak tudi za none in nonote, tete in strice, prijatelje. Nekaj smo jih pripravili tudi za v cerkev Žalostne Matere Božje, če bi ga kdo želel in ga sam ni uspel izdelati.

Med ustvarjanjem smo se okrepčali in poklepetali ob čaju in piškotih.

Naj nam bo v adventnem času molitev ob adventnih venčkih v pomoč in spodbudo, da bi bili budni, da bi lahko videli bližnjega in Boga.