Priprave na velikonočne praznike

Z otroki smo prebirali in spoznavali zgodbo Jezusovega trpljenja in vstajenja. Ta nas je tako nagovorila, da še v tednu po veliki noči ostaja zelo živa in je velikokrat tema naših pogovorov in igre.

V igralnici nas je že od začetka postnega časa spremljal oltarček s tremi križi, v velikem tednu pa smo mu dodali božji grob. Z otroki smo večkrat obiskali našo cerkev Žalostne matere božje ter si ogledali, kaj se tam dogaja. Tako smo srečali dekleta, ki so skrbno krasila božji grob in oltarje ter tudi njim zastavili veliko vprašanj.

Spoznali smo pomen velikonočnih jedi in jih tudi sami nekaj naredili. Spekli smo pletenico in ptičke iz pince ter s pomočjo naravnih barvil – terana, čebulnih olupkov, kurkume, špinače in regrata obarvali jajca. Vse to smo skrbno zavili in odnesli domov za praznovanje velike noči.

Priprave na velikonočne praznike so prinesle v našo igralnico še več življenja in veselja, ki ga bomo skušali vztrajno ohranjati čez celo leto.