Priprava na prihod svetega Miklavža

V nedeljo smo se zopet dobili na Mirenskem Gradu, saj je bila na sporedu družinska maša. Ta nedelja je bila zahvalna nedelja, zato smo se pri maši še posebej zahvalili Bogu za vse kar nam daje.
Naučili smo se tudi, da moramo biti bogu hvaležni za majhne reči, ki se nam zdijo samoumevne, kot je topla postelja, streha nad glavo in hrana. Če bomo znali biti hvaležni, bomo vedno tudi znali najti veselje v življenju.
Po maši smo se mladi in malo manj mladi podružili v mladinskih prostorih na delavnici za otroke. Ker nas bo po decembrski mladinski maši obiskal Miklavž, se bomo ta mesec še posebej trudili, da bomo pridni in ubogljivi. V ta namen so otroci izdelali koledarje, na katere so zalepili štiri slike z nalogami, za katere se bodo trudili, vsak teden bo na vrsti ena naloga. Potrudili se bodo ubogati, pospravljati, poslušati, pozdravljati, pomagati ali kaj drugega. Za vsak dan z uspešno opravljeno nalogo, bodo na koledarček zalepili eno nalepko. Če bo koledarček čez mesec dni poln nalepk, bo sveti Miklavž gotovo vesel in bo otroke razveselil z darili.