Obisk svetega Miklavža

Dopoldan se je oglasil v varstvu pri otrocih, ki njegovega obiska niso pričakovali in so se ga nekateri kar malo ustrašili. Dobri mož nas je vse spodbudil, da bi bili pridni in da bi se trudili za sklepe, ki smo si jih zadali že teden pred njegovim prihodom. Otroci so mu pokazali plakat, na katerega so ga narisali in napisali svoje sklepe. Vsak dan smo se ob spodbudi, da med nas prihaja Miklavž, trudili biti dobri. Miklavž nas je razveselil z novimi grabljami, s CD - jem z otroškimi pesmicami, novim elektronskim šilčkom ter lastikami za lase. 

Nato je Miklavž obiskal dobrotnike in poslovne sodelavce, ki so tako ali drugače povezani z Mirenskim Gradom in Društvom prostovoljcev VZD. Nagovoril jih je, da bi ob vseh ukrepih, ki so povezani s preprečevanjem širjenja bolezni COVID 19, ne pozabili na sočutje in nežnost. To, da zbolimo še ni najhuje, veliko huje je, če iz naših odnosov izgine toplina, nežnost in sočutje. Kljub strahu, da bi zboleli ali da bi koga okužili, moramo skrbeti za to, da sočutje, nežnost in toplina ne bi pobegnili z Zemlje. Sv. Miklavž je spodbudil, da drug drugega obdarimo z nasmehom in prijazno besedo.
 
Popoldne pa se je oglasil pri otrocih iz učne pomoči. Tudi njih je presenetil, saj ga niso pričakovali. Obdaril jih je z učnimi pripomočki za slovenščino in zgodovino. Tako si bomo lažje predstavljali preteklost in tudi slovnica nam bo šla lažje od rok. Poleg tega nas je spodbudil, da bi znali med seboj biti dobri prijatelji. 

Zvečer je Miklavž obiskal in obdaril brezdomce v Novi Gorici. Tudi oni so se ga zelo razveselili. Spodbudil jih je, naj si med seboj pomagajo in naj se trudijo za tiste stvari, ki prinašajo pravo srečo.

Hvala svetemu Miklavžu, ki nas je letos tako bogato obdaril. Z velikim veseljem in trdnim sklepom v srcu, da se bomo še naprej trudili za dobro, ga že čakamo, da nas drugo leto spet obišče.