Ob delu, razmišljanju in pogovorih odprti za neskončnost

Konec tedna, od 5. 8. do 8. 8. nas je skupinica družin in posameznikov preživela na Mirenskem Gradu ob delu, razmišljanju in pogovorih. Duhovni vodja Peter Žakelj nam je pripravil razmišljanja, kjer smo se s Carlom Acutisom skušali zazreti v neskončnost in odpreti srce za življenje, za svobodo, za bližnje, za dobro in za preizkušnje.

Vsak dan smo začeli z uvodom v novo temo, o kateri smo razmišljali skozi ves dan. Dopoldneve smo svoja razmišljanja združili z delom na vrtu, v rastlinjakih, v kuhinji … Prepletanje razmišljanja, pogovorov, dela in sodelovanja z ekipo Mirenskega Grada je dalo bogato vrednost našemu vikendu.

Po kosilu je bil zopet čas za skupen pogovor, kjer smo si podelili svoja razmišljanja. Peter je odgovarjal na naša vprašanja, ki so se nam porajala ob tem. Popoldnevi so bili čas za počitek, osebna razmišljanja, pogovore, igre, sprehode in skupno delo. Peter nam je bil vedno na voljo tudi za osebni pogovor. Ob večerih smo se ponovno zbrali skupaj in si podelili naše misli.

Soboto smo namenili celodnevnemu izletu. Pot smo pričeli v Ravnicah in nadaljevali peš po južnih obronkih trnovskega gozda po slemenu nad Vipavsko dolino. Pogledali smo si vzlet jadralnega padalca z vzletišča nad Lijakom, se čudili pogledu SKOZi okNO in občudovali pogled na Vipavsko dolino. Ko smo se vračali proti dolini, smo obiskali še cerkev nad Vitovljami in Vitovsko jezero.

Zadnji dan, v nedeljo, smo po zajtrku in skupnem pogovoru nadaljevali z osebnimi premišljevanji o vseh vprašanjih prejšnjih dni: kako se veseliti življenja, kaj nas dela svobodne, kako opaziti in se veseliti drugega, kako presegati ovire, ki nam zastirajo pogled v neskončnost.

Vikend smo zaključili s podelitvijo svojih razmišljanj in vprašanj. Peter nam je vztrajno odgovarjal, nas usmerjal in nas spodbudil, da še naprej vztrajamo in odpiramo srce za neskončnost.

Za našo družino je bila nova, pozitivna izkušnja, da smo bili pri skupnih pogovorih skupaj z otroci. Ni bilo lahko, a smo prišli do marsikaterega novega spoznanja. Veseli smo, da smo lahko bili del tega.

Družina Pivk