Dom za prostovoljce

V Predosljah pri Kranju bomo kmalu pričeli z gradnjo hiše, ki bo namenjena delu z mladimi. Predvidevamo, da bo hiša dokončana in vseljiva v letu 2021. Za hišo je projektant izdelal PZI projekt (projekt za izvedbo). Na Upravni enoti je bila izvedena prijava gradnje. Izbran je bil izvajalec del do tretje gradbene faze. Izbran je bil tudi gradbeni nadzornik. Gradnja se bo predvidoma začela konec meseca maja letos (leta 2021)

Z gradnjo hiše želimo odgovoriti na dejanske potrebe. Pri spremljanju in vzgoji mladih za odgovorno življenje, smo pred novim izzivom – graditi dom za prostovoljce. Tisti, ki so zavzeti za delo, osebno rast, bližnje in širšo družbo, bodo v njem našli možnost za nov začetek in odskočno desko za nadaljnjo življenjsko pot.

Akcija Vincencijev koledar je bila letos tako namenjena delu z mladimi. Z vašo pomočjo smo zbrali 41.356,26 EUR. Hvala vsem, ki ste se odzvali in prispevali svoj dar! Bog pa na naša vrata že pošilja mlade, ki želijo rasti v odgovornosti in prizadevanju za bližnje.

Ker hiše trenutno še ni, so nastanjeni na Mirenskem Gradu v Marijinem domu, kjer se v bivanje, skupno delo, duhovno rast in rast v odnosih trenutno vključuje od 8 do 10 mladih. Stroške za spremljanje in bivanje mladih delno krijemo iz prejetih sredstev, delno pa so breme Samostana lazaristov Mirenski Grad. Zaupamo, da bo Bog za mlade in njihovo rast skrbel tudi v prihodnje, nam vsem pa pomagal, da bomo odgovorni do dela, ki nam ga je zaupal.

Hvala še enkrat vsem, ki nas pri našem delu podpirate tako finančno, kot z molitvijo.