Dober glas seže na gorenjsko :)

Pevci in instrumentalisti, namreč, zopet ustvarjamo nekaj novega in čudovitega. V ta namen smo cel vikend (16. In 17. november) preživeli v Hiši kruha, samostanu sester Uršulink, v vasici Sveti Duh pri Škofji Loki. Že ob devetih zjutraj smo bili vsi zbrani v samostanu, najbolj pridni pa so že pred tem v kapeli postavili inštrumente in vse potrebno za brezhiben potek pevskih vaj. Za vso organizacijo se gre zahvaliti predvsem naši zborovodkinji, Maji Prinčič. Med drugim je poskrbela, da se je naš pevski vikend začel že takoj, ko smo se usedli v avtomobile in odpeljali proti Gorenjski, saj nam je pripravila zgoščenko s celotnim repertuarjem novih pesmi. Prav tako je poskrbela, da je dan tekel čim bolj po planu in da smo se zvečer prijetno utrujeni vlegli v postelje ter si tiho peli in požvižgavali kar šest novih pesmi. Celo naši šolski otroci so velik del dneva prepevali z nami in se naučili nekaj novih besedil, preostanek pa izkoristili za igro, risanko in tudi domačo nalogo za šolo. Najmlajši nadobudneži so v spremstvu požrtvovalnih mamic, tatkotov in študentov odšli najprej na ogled bližnje kmetije, popoldan pa se igrali in čakali starše, ki smo pridno trenirali svoje glasilke.
Da smo se dobro počutili, se gre zahvaliti tudi sestram Uršulinkam, ki so poskrbele za odlične obroke. Če je pa kdaj “padu cukr” so nas vedno čakale domače dobrote iz Mirenskega Grada in dišeče kafe ter čaj.
V nedeljo zjutraj je prva budilka zazvonila že okrog petih zjutraj, ko se je ena od družin odpravila proti Kranjski Gori in okolici. Ostale skupine pa so se kmalu za tem razkropile po različnih koncih Gorenjske. Namreč, pevski vikend ni bil namenjen samo urjenju petja, ampak tudi dobrodelnosti. Po različnih župnijah smo širili glas dobrodelne akcije Vincencijev koledar in zbirali denar za gradnjo hiše družini v stiski.
V času kpsila smo se spet vsi zbrali v Hiši kruha, kjer smo se skupaj še z nekaj prostovoljci iz Ljubljane prijetno okrepčali ter se poslovili.
Komaj čakamo, da z nasmehom in ponosom pokažemo, kaj smo se naučili. Zato, še enkrat, prisrčno vabljeni na naslednjo družinsko mašo, 1. decembra ob 16h na Mirenski Grad! :)