Dobrodelna akcija

Tudi letošnjo jesen bo potekala dobrodelna akcija Vincencijev koledar. V naslednjih tednih boste koledar lahko prevzeli na župnijah, ki sodelujejo v naši dobrodelni akciji, svoj dar pa prispevali preko priloženih položnic. Nekatere župnije bomo letos tudi ponovno obiskali.

Nov Vincencijev koledar lahko naročite tudi po elektronski pošti (info@drustvo-vzd.si) ali po telefonu (041 286 454). Priporočen prispevek za koledar znaša 10 evrov. 

O koledarju

Letošnji koledar nosi naslov Svet v luči Besede. Ustvarjalci smo skušali gledati na svet skozi Božjo besedo in v njem najti njen odsev. Največkrat so nas vodili nedeljski evangeliji in razmišljanja ob njih. Tako kot na spletni strani Mirenskega Grada ob nedeljah objavljamo z geslom in fotografijo podprte pridige lazarista Petra Žaklja, smo skušali tudi fotografijo meseca podpreti s svetopisemskim citatom. Kot je Božja beseda bogatila naš pogled na svet, želimo, da fotografije na koledarju nagovarjajo vas.
Z Vincencijevim koledarjem vas vabimo, da Božja beseda tudi vam postane vodilo v življenju in v pogledu na svet. Naj vas vsak dan spremlja misel, ki podpira fotografijo meseca. Želimo, da vam Božja beseda vedno daje moč za novo začenjanje, obnavlja upanje in kaže pot skozi življenje. 
Naj bo naše življenje zaradi Besede bolj polno in luč našim bližnjim.

O načrtih

Hiša, ki nastaja s sredstvi, zbranimi v akciji Vincencijev koledar, je dobila okna in vrata. Iz dodatnih virov smo uredili peč na sekance. Položili smo strojne inštalacije, stene so ometane, v teku je napeljava talnega ogrevanja in priprava estrihov. Upamo, da bomo uspeli pozimi sami položiti ploščice in urediti prve sanitarije.

Ob različnih dejavnostih društva prihajamo v stik z mnogimi mladimi. Nekateri nas srečajo zaradi želje po prostovoljstvu, drugi pa iščejo osebno pomoč. V preteklem letu so med nami nekateri že našli nov začetek, prvo zaposlitev ali ponoven zagon za študij. Mladih, ki se iščejo, je veliko. Verjamemo, da jim bomo s projektom Vincencijev koledar še lažje stali ob strani in jim pomagali stopiti na samostojno pot.

Veseli smo, da smo jim skupaj z vami lahko v oporo.

V preteklem letu so nekateri mladi prostovoljci že bivali v stanovanju skupnosti Betlehem, ki se nahaja poleg nastajajoče nove hiše. Z vašo podporo bomo zmogli nove prostore dokončati in verjamemo, da jih bomo uspeli tudi napolniti in v njih graditi topel dom za mlade.

Ob tragičnih dogodkih, ki so zajeli skoraj celotno Slovenijo, pa smo se v Društvu prostovoljcev VZD odločili, da polovico zbranih sredstev akcije Vincencijev koledar namenimo tudi odpravi posledic poplav in neurij. Ta sredstva bomo namenili kritju stroškov, ki bodo nastali s prostovoljskimi akcijami, ki jih bomo izvedli na prizadetih območjih (nakup materialov za obnovo stanovanj, prevoz, organizacija dela ...).

Iskreno se vam zahvaljujemo za vsak dar in vam želimo, da bi nas letošnji koledar s fotografijami iz narave in Božjo besedo opogumljal na vseh poteh življenja.

 

Akcijo lahko podprete tudi z nakazilom sredstev na sledeči TRR: SI56 6100 0001 6125 821 ali s klikom na QR kodo

QR za dobrodelno akcijo Vincencijev koledar