Dobrodelna akcija Vincencijev koledar 2021/22

Tudi letošnjo jesen bo potekala dobrodelna akcija Vincencijev koledar. V naslednjih tednih boste koledar lahko prevzeli na župnijah, ki sodelujejo v naši dobrodelni akciji, svoj dar pa prispevali preko priloženih položnic. Nov Vincencijev koledar lahko naročite tudi po elektronski pošti (info@drustvo-vzd.si) ali po telefonu (041 286 454 - Barbara). Priporočen prispevek za koledar znaša 10€. 

O koledarju
Letošnji koledar nosi naslov Kotiček v naravi. V času epidemije smo najbrž še bolj začeli ceniti naravo, ki nas obdaja. Kako dragoceno je, če se lahko umaknemo vanjo in tam najdemo prostor zase, in kako težko je tistim, ki so ujeti med štiri stene.

V objektiv smo tokrat skušali ujeti različne kotičke v naravi. Na naslovnici je vrh hriba, na katerem stojita križ in klopca. Fotografija nas vabi, da v naravi odkrivamo Stvarnika, na katerega tako radi pozabljamo in vse preveč jemljemo življenje v svoje roke.

Želimo, da bi vam Vincencijev koledar pomagal dvigati pogled k Njemu in v naravi iskati primerne kotičke. V nekaterih lahko ujamemo trenutke tihote za razmislek o življenju in kljub težavam odkrivamo upanje. Spet drugi nas ob pogledu na prazne veje in odpadlo listje vabijo, da zremo življenje, ki počiva v globokem molku. Kakor v naravi vse najde počitek in iz njega raste, naj bo tudi za nas počitek izvir novega poleta.

Spomladi nas kotički vabijo, da se ustavimo in se učimo čakanja ali pa v nas prebujajo pozabljena hrepenenja. V vročih dneh v senci iščemo zavetje, v času počitnic pa še posebej prostor za druženje.

Bog nam je naravo podaril, da bi nas povabil k premišljevanju in čudenju. Vse to smo želeli predstaviti v preprostih motivih. Naj bodo tudi za vas povabilo, da v lepih kotičkih narave odkrivate Stvarnika in njegov načrt zase in za svet.

O načrtih
Veseli smo, da vam končno lahko predstavimo hišo v gradnji. S sredstvi, ki ste jih prispevali za Vincencijev koledar, smo 15. junija 2020 pridobili gradbeno dovoljenje in po vztrajnem iskanju izbrali najugodnejšega izvajalca. Podpisali smo pogodbo za gradnjo do tretje faze, tj. do hiše pokrite s streho.

Dela so se pričela v začetku junija letos. Gradnja bo dokončana do začetka septembra. Hiša pa bo pokrita mesec kasneje zaradi težav pri dobavi materiala. Kljub temu da so v zadnjem času cene zelo poskočile, verjamemo, da bomo po končanju tretje faze lahko nadaljevali z zaključnimi deli. Tako kot doslej si bomo prizadevali s prostovoljnim delom hišo dograditi in opremiti s čim nižjimi stroški.

Seveda pa gradnja ni naša edina skrb. Mnogi mladi iščejo pot v življenje, a nimajo prave volje do dela, zato jim želimo pri tem pomagati. V letu, ki je za nami, nam je Bog na Mirenski Grad poslal kar nekaj prostovoljcev, ki živijo in delajo z nami, ob naši opori zaključujejo študij ter iščejo svojo pot v življenje. Prav v tem vidimo znamenje, da je naša odločitev, ki smo jo vam predstavili lansko leto, pravilna. Ko bo gradnja dokončana, bo naša prva skrb, da iz hiše ustvarimo dom za prostovoljce.

Veseli smo, da vztrajate z nami in nas podpirate pri naših načrtih. Zaupamo Bogu, da vodi naše delo in verjamemo, da ga bomo z vašo pomočjo mogli tudi dokončati.

Iskreno se vam zahvaljujemo za vsak dar in vam želimo, da bi ob našem koledarju lahko še globlje čutili, da je Bog res vedno in povsod z nami.

Iskrena hvala za vsak vaš dar!