Arhiv dogodkov

Vabimo vas, da se nam pridružite na romanju, ki bo potekalo od četrtka 27. aprila, do nedelje 30. aprila 2023

Vsak drugi petek se na Mirenskem Gradu zbiramo mladi (od 9. razreda naprej).

Imaš rad nove izzive? Rad koristno porabiš svoj čas, tako da pomagaš drugim? Si končal šolo in ne najdeš zaposlitve? Postani prostovoljec!

Vabljeni na redni občni zbor Društva prostovoljcev VZD

Letošnja jesen nam ne prizanaša. Konec avgusta smo imeli v Dnevnem centru za brezdomce požar na instalaciji. Komaj smo očistili in sanirali prostore ter namestili nove aparate, že nas je doletela poplava. Hud naliv konec septembra, ki je prizadel vso Ljubljano, ni prizanesel niti dnevnemu centru: voda je zalila vse prostore, tudi zavetišče, kjer biva 7 brezdomnih oseb.

Tudi letošnjo jesen bo potekala dobrodelna akcija Vincencijev koledar. Verniki boste v naslednjih tednih koledar lahko prevzeli na župnijah, ki sodelujejo v naši dobrodelni akciji, svoj dar pa prispevali preko priloženih položnic. Nov Vincencijev koledar lahko naročite tudi po elektronski pošti (info@drustvo-vzd.si) ali po telefonu (041 286 454 - Barbara). Priporočen prispevek za koledar znaša 10 evrov. 

Program je namenjen ženskam, ki so zaradi različnih življenjskih situacij ostale brez doma in ustrezne socialne mreže. Namestitev jim omogoča varnost, dostojno bivanje ter zagotavlja intimo.

Kljub korona virusu smo vam, dragi starši, in vašim otrokom na razpolago na daljavo.

Letošnja dobrodelna akcija Vincencijev koledar 2020/21 bo zaradi novih razmer potekala nekoliko drugače.

V Predosljah pri Kranju bomo kmalu pričeli z gradnjo hiše za družino v stiski.

Počitniško varstvo za otroke.

Zaradi epidemije korona virusa smo do nadaljnjega prekinili dejavnosti v Dnevnem centru za brezdomce v Ljubljani.  Kljub temu brezdomcem delimo "lunch pakete" in jim nudimo možnost tuša in wc-ja.

Tudi letos bomo v Dnevnem centru za brezdomce pripravili križev pot prepleten z življenjskimi zgodbami brezdomnih.

Lepo vabljeni vsak petek, ob 17. 50 na Mirenski Grad kjer potekajo družinski večeri, ki so odprti za vse.

Prihajajoči konec tedna bo na Mirenskem Gradu namenjen študentom. Od petka, 6. marca do nedelje, 8. marca bo čas za druženje, pogovor in sklepanje prijateljskih vezi.

V Dnevnem centru za brezdomce se že veselimo pomladi.

V nedeljo 1. marca bo na Mirenskem Gradu potekala ustvarjalna delavnica za otroke in starše, ki si želijo s pomočjo ustvarjalnosti rasti v vrednotah.

Lepo vabljen/a na dan prostovoljcev, ki bo v torek 25. januarja 2020,v Dnevnem centru za brezdomce.

Želite, da vaši otroci preživijo zimske počitnice malo drugače? :) Od 17. do 21. februarja 2020 bo na Mirenskem Gradu potekalo POČITNIŠKO VARSTVO za osnovnošolske otroke. Lepo vablljeni!

Mladi iz mladinske skupine s Centra za družine Mirenski grad že nestrpno čakamo na soboto, 22. februarja 2020, ko se bo začel »naš vikend«.

Pred vrati je Prešernov dan, slovenski kulturni praznik. Ob tej priložnosti vas vabimo na Prešernovanje, ki bo ta petek, 7.2., ob 17h v dvorani Gnidovčevega doma. Ob zvokih naših glasbil in poeziji bomo preživeli lep kulturni večer.

V Dnevnem centru za brezdomce bomo ob slovenskem kulturnem prazniku pripravili LITERARNI VEČER. Potekal bo v četrtek, 6.2.2020, ob 19h.

Ta teden bo v dnevnem centru potekalo delo po naslednjem razporedu:

Z veseljem sporočamo, da letos praznujemo že 25. Skupno praznovanje, ki bo potekalo v torek, 31. decembra 2019 ob 19. uri, v dvorani Študentskega doma Vincencij, Tabor 12, Ljubljana.

Na sveti večer, 24. decembra, ob 24h, bo na Mirenskem Gradu polnočnica. Na obhajanje polnočnice se bomo pripravili z božičnico, ki jo bomo pripravili pol ure pred sveto mašo.

V četrtek, 5.12.2019 ob 19h, nas bo v Dnevnem centru za brezdomce obiskal sv. Miklavž s svojim spremstvom. Obdaril bo tako brezdomce kot prostovoljce. Se že veselimo!

Dan brezdomcev in sveta maša za rajne brezdomce

Dan prostovoljcev v Centru za družine