ZVEZDA

Zvezda
The Star, ZDA, 2017, 86 min
Žanr: risani film, avantura, komedija

Pustolovski osel po imenu Bo se odpravi na epsko potovanje, ki ga vodi k rojstvu Jezusa. Med potjo se mu pridružijo živalski prijatelji, tudi izgubljena ovca, ponosni golob in trojica zabavnih kamel.

Zgodba: Osliček po imenu Bo si želi drugačnega življenja od vsakodnevnih opravil pri vaškem mlinu. Nekega dne zbere pogum in pobegne, da bi se končno odpravil na sanjsko pustolovščino. Med potjo se mu pridruži kopica nenavadnih živalskih tovarišev: prijazna ovca Ruth, ki je izgubila svojo čredo, ponosni golob z velikimi ambicijami Dave, trojica zabavnih kamel, ki pokajo vice, in nekaj drugih ekscentričnih domačih živali. Bo in prijatelji sledijo zvezdi in nepričakovano postanejo junaki po sili razmer v zgodbi vseh zgodb, ki se odvija na božič.

Igrajo: Steven Yeun, Keegan-Michael Key, Aidy Bryant, Gina Rodriguez
Režija: Timothy Reckart
Avtorji: Carlos Kotkin, Simon Moore, Carlos Kotkin

Iztočnice za pogovor v družini

  1. Zaharija ni verjel angelu, da mu bo žena v starosti rodila sina. Ti je že kdaj kdo povedal, da se bo nekaj zgodilo, v kar si težko verjel? Kako si se počutili, ko se je to res zgodilo?
  2. Kaj ti pomeni beseda pogum? Kako sta Elizabeta in Zaharija pokazala pogum v zgodbi o Janezovem rojstvu?
  3. Zakaj misliš, da je Bog izbral mlado dekle za mati svojega sina in ne starejšo žensko?
  4. Marija se je bala, ko se ji je prikazal angel in ji rekel, da bo rodila Božjega Sina. A zelo hitro je pokazala pogum, ko je sledila božjemu načrtu. Kaj je rekla, preden jo je zapustil angel?
  5. Kako misliš, da bi se ti počutil, če bi te obiskal angel?
  6. Jožef je bil zvest postavi, zvest Bogu in zvest Mariji. Verjel je angelu in otroka poimenoval Jezus. Zakaj je bilo pomembno, da je Jožef otroku dal to ime?
  7. Kralj Herod se je bal, da mu bo kdo odvzel oblast. Dober vladar pa ni tisti, ki želi nadvladati. Katere so lastnosti dobrega vladarja?
  8. Zakaj misliš, da so se modri iz Vzhoda odločili potovati veliko kilometrov, da bi obiskali Jezusa?