KAJ PA MIDVA?

Svet se je ustavil. Kaj pa midva? Se zmoreva ustaviti in biti skupaj? Kako zapolniti praznino, ki prihaja v tem času še bolj do izraza? Kako se srečati v iskrenosti in ranljivosti? Kako si biti blizu kljub negotovosti in strahovom, ki jih prinaša nova situacija povezana s pandemijo?

Vabimo vaju, da se pogovorita. V družinski urnik vsak dan vključita čas, ki bo samo za vaju. Najprej se skušajta vsak zase ustaviti ob naslednjih vprašanjih, nato pa si podelita svoja razmišljanja.
1. Kakšen je bil vajin dan?
2. Kaj vaju je pri delu razveseljevalo? Kaj je bilo težkega in vaju je vznemirjalo?
3. Kaj vaju je pri skrbi za otroke razveseljevalo? Kaj je bilo težkega in vaju je vznemirjalo?
4. Kako sta med sabo in z otroki delila veselje?
5. Kako sta uspela nositi in sprejemati tisto, kar je bilo težkega in vaju je vznemirjalo?
6. Morda bi bilo dobro to situacijo spremeniti? Najdeta pot naprej?

Tiha nedelja s katero se je začel ta teden, vabi, da se v tihoti ustavita in se v sebi srečata z vsem bolečim, težkim, s svojo nemočjo, negotovostjo, strahovi ... Tam lahko najdeta moč, da sprejmeta, kar je težkega in najdeta novo upanje. Tihota vaju vabi, da z ljubeznijo vztrajata v življenju za bližnje in gresta pogumno naprej.
Vsebino pogovora smo povzeli po pridigi g. Petra Žaklja za današnjo nedeljo. Vabljeni, da jo preberete na forumu spletne strani Mirenskega Grada.