Namestitvene podpore - resettlement

Namestitvene podpore (Resettlement) so namenjene brezdomcem, ki želijo narediti korak naprej in se umakniti iz ulice, ter ljudem v stiski, tik pred brezdomstvom, ki si želijo izboljšati svoje življenje.

Preko skupnega bivanja in dela (na vrtu, njivi, v mizarski delavnici, kuhinji, pomoč pri selitvah, zidarska dela, skrb za dom …), druženja ter praznovanj, se učijo novega načina življenja, razmišljanja in sobivanja.

Pomagamo jim pri vztrajnosti v delu, odgovornosti, sodelovanju z drugimi, reševanju različnih težav (zdravstvene težave, ponovna pridobitev vozniškega izpita, ureditev dokumentov, zavarovanja, socialne pomoči, pokojnine, premagovanje odvisnosti, pomoč pri skrbi za dom in vzgoji otrok …) in gradnji novih odnosov, kamor bi lahko pripadali in dobili moč za novo življenje.

Nudimo različne oblike namestitvene podpore:

• Namestitev in ponovno vključevanje brezdomnih v družbo je namenjena brezdomcem, ki se želijo umakniti iz ulice ter z delom in novimi odnosi zaživeti boljše življenje.
  • Namestitvena podpora brezdomnih je  pomoč brezdomnim pri skupnem bivanju, učenju samostojnosti ter skrbi za dom.
  • Namestitvena podpora ljudem v stiski je namenjena predvsem družinam, ki želijo izboljšati pogoje za svoje življenje ter potrebujejo pomoč pri skrbi za dom in vzgoji otrok.
  • Namestitvena podpora za brezdomne ženske pa je namenjena ženskam, ki so brez stanovanja in osnovnih varnih pogojev za bivanje.