Brezdomci

Z našim delom želimo brezdomcem vračati dostojanstvo. Z majhnimi in konkretnimi koraki jim pomagamo k polnejšemu in odgovornejšemu življenju.

Programe za brezdomne sofinancirajo Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, FIHO, MOL, MONG, občina Miren - Kostanjevica in drugi. 


KONTAKT

Dnevni center za brezdomce

Janja Završnik
tel: 040 753 425
janja.zavrsnik@drustvo-vzd.si


Vodja programa

Andreja Ličen
tel: 040 244 657
andreja.licen@drustvo-vzd.si

V dnevnem centru za brezdomce želimo ustvarjati dom, kjer je vsak lahko sprejet in najde pomoč za reševanje svojih težav.

S terenskim delom se želimo približati brezdomcem, ki se zadržujejo na ulicah Ljubljane, v podhodih in parkih. Ti v večini ne iščejo pomoči v dnevnih centrih ali zavetiščih, zato jim prihajamo naproti. Obiskujemo jih tudi v njihovih bivališčih, t.i. »bazah«, in v različnih ustanovah, kot so bolnišnice, zapori in domovi za ostarele.

Z razdeljevanjem hrane želimo priti v stik z novogoriškimi brezdomci.

V zavetišču za brezdomce je sedem postelj, namenjenih moškim, ki so izgubili streho nad glavo.

Namestitvene podpore (Resettlement) so namenjene brezdomcem, ki želijo narediti korak naprej in se umakniti iz ulice, ter ljudem v stiski, tik pred brezdomstvom, ki si želijo izboljšati svoje življenje.