Arhiv novic

Verjamem, da dobrodelnost kot služenje oz. skrb za bližnjega, temelji na osebnih, neposrednih stikih, ko smo nekomu tako blizu, da ga poimensko poznamo in nagovarjamo. Vesel sem, da to lahko uresničujem pri opravljanju vsakodnevnih aktivnosti v dnevnem centru.

Pouk se je preselil na daljavo, pa smo se tudi mi.:) Učna pomoč, ki je prej potekala v Centru za družine na Mirenskem Gradu, poteka sedaj pod istim okriljem, le da na daljavo. Vsak dan od 9ih do 11ih ter od 15ih do 17ih, se skupaj učimo v spletnih učilnicah. Klemen, Uroš in Urška so nam zaupali, kako je biti prostovoljec na daljavo.

Vincencijanska družina v teh dneh z velikim veseljem pričakuje sprejem relikvij sv. Vincencija Pavelskega, ki bo v soboto, 25. januarja 2020, ob 18.30 v cerkvi Srca Jezusovega na Taboru v Ljubljani.

V petek 13.12.2019 smo se na Mirenskem Gradu zbrali prostovoljci, ki delujemo pri različnih aktivnostih Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote. Vikend je vodil naš predsednik lazarist g. Peter Žakelj, pod geslom »Zahej je želel videti Jezusa«, zato smo po zgledu cestninarja razmišljali o našem odnosu do Božjega sina.

Na Mirenskem Gradu in v Ljubljani se pripravljamo na božično-novoletne praznike.

Dobrodelna akcija »Vincencijev koledar 2019/2020« je za nami. Veselimo se novih izkušenj, vseh dobrotnikov Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote, ki so akcijo podprli, in seveda številk.

Letošnjo jesen bo marsikatera slovenska župnija zopet sodelovala pri dobrodelni akciji Vincencijev koledar 2019/20.

V ponedeljek, 25. 3. 2019, smo se prostovoljci Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote zbrali na Mirenskem Gradu, kjer smo skupaj praznovali.

Na dnevu prostovoljcev, v torek 29.1.2019, smo se pogovarjali koliko smo v naših medsebojnih odnosih priklopljeni in kdaj se raje (ali avtomatsko) izklopimo.

Tudi letos je ob koncu leta na Mirenskem Gradu potekal duhovni vikend za prostovoljce Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote. Od petka, 14. decembra, do nedelje, 16. decembra, smo pod vodstvom Petra Žaklja CM razmišljali o Jezusovi spodbudi, naj se vzravnamo in vzdignemo glave.

V torek, 27.11.2018 smo imeli prostovoljci v Dnevnem centru za brezdomce 2. srečanje v tem šolskem letu. Na začetku je Peter predstavil glavna spoznanja s prejšnjega srečanja in poudaril namen lutkovne predstave, ki jo bomo na Miklavževanju odigrali brezdomcem, t.j. prebujanje otroškosti, saj se lutke človeka s svojo preprostostjo čustveno dotaknejo, ga ganejo.