Arhiv novic

2. novembra smo se otroci in animatorji zbrali na Mirenskem Gradu, z željo, da bi počitnice preživeli skupaj in se pri tem imeli karseda lepo.

Tudi letošnje počitnice je na Mirenskem Gradu živahno in veselo. Ko se sprehajam po našem »hribu« hitro opazim, da je kot v mravljišču! Kdor Grad obišče med tednom že ve, o čem govorim.

Leto je šlo naokrog in na Mirenskem Gradu se je zopet srečala velika množica otrok, animatorjev, družin in drugih pomočnikov, da bi se skupaj udeležili oratorija. Tokrat nas je čez oratorijski teden spremljal lik sv. Ignacija Loyolskega, ki nam je s svojim življenjem kazal kako postati prav poseben vitez. Vsak dan smo se vzpodbujali z oratorijskim geslom "Borim se, da sem vitez za druge".

V petek 10. 6. smo imeli zaključni nastop otrok iz dopoldanskega varstva in otrok učenja glasbe na Mirenskem Gradu.

V petek 25.3.2022 smo na Mirenskem Gradu praznovali Dan družine. Glasbeno obarvano srečanje in praznovanje so za svoje starše, družine in prijatelje oblikovali otroci dopoldanskega varstva ter otroci učenja glasbe.

21. februar je bil malo drugačen ponedeljek, kot je sicer, saj je bil to prvi počitniški dan. Na Mirenskem Gradu smo se zbrali otroci, mladi, animatorji in vsi, ki smo si želeli te počitnice preživeti skupaj.

Na Mirenskem Gradu smo od 5. do 10. julija pod okriljem Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote po dvoletnem premoru pripravili oratorij. Animatorji, starši in otroci smo razmišljali o življenju blaženega Carla Acutisa. Skupaj z njim smo ves teden spoznavali, da je naše življenje bolj polno in veselo, če v vsem iščemo globlji smisel in živimo za neskončnost. Zato je bilo naše oratorijsko geslo: Odpri srce za neskončnost!

Tudi letos je bilo poletno dogajanje na Mirenskem Gradu v znamenju počitniškega varstva. Animatorji in otroci smo se skupaj igrali, delali, ustvarjali in se pogovarjali. Razmišljali smo, zakaj je dobro, da smo tudi med počitnicami aktivni ter ugotavljali, da nam dobro opravljeno delo prinaša veselje ter nas povezuje.

Mirenski Grad med zimskimi počitnicami ni sameval, ampak je široko odprl vrata počitnikarjem.

Na predvečer Prešernovega dne, v petek 7.2., smo na Mirenskem Gradu skupaj praznovali slovenski kulturni praznik. Naše druženje s kulturo so oblikovali otroci, ki obiskujejo pouk glasbe in najmlajši, ki prihajajo v dopoldansko varstvo predšolskih otrok, ter prostovoljci.