Arhiv novic

Študenti iz študentske skupine smo se zopet zbrali z željo po skupnem izletu. Kako nam je v enem dnevu uspelo "prehoditi" vso pot od Istre do Vipavske doline? Vse je možno, če sta tu volja in pripravljenost. Če je veliko idej v zraku, potem se zbere še druščina skupaj in mislimo, da ni več nič potrebno....pa ni povsem tako.

V nedeljo smo se z nekaterimi iz naše študentske skupine odpravili na nedeljski izlet. Z Mihom sva organizirala pohod na Vremščico, pogorje, ki se nahaja med Senožečami, Pivko in Divačo. Zastavila sva si lažjo turo tako, da bi se lahko primorski in gorenjski del skupine srečal nekje vmes.

V četrtek dopoldan smo se iz vseh koncev Slovenije študenti in mladi zaposleni, ki se čez leto srečujemo na študentski skupini zbrali v Logu pod Mangartom, kjer smo bivali v domu duhovnosti. Mislim da je vsak čutil navdušenje, ko smo se po daljšem obdobju lahko ponovno srečali skupaj »v živo« in v tako lepem ambientu narave;

Ob zgornjem naslovu, smo se v vikendu od petka, 6. marca zvečer, pa vse do nedelje popoldne, 8. marca, z mislimi ustavljali študentje Vincencijevega študentskega doma iz Ljubljane. Duhovne vaje so, tako kot lansko leto, potekale v toplem primorskem ozračju na Mirenskem Gradu.

V vikendu od 21. 2. – 23. 2. 2020 smo mladi iz mladinske skupine na Mirenskem Gradu preživeli prav poseben vikend. Od osnovnošolcev do študentov smo skupaj z voditelji razmišljali ob filmu Kaznilnica odrešitve (The Shawshang redemption).

Duhovne vaje za mladince so bile res doživete.

Kako naj se uresničim?

Od sebe do bližnjega