Arhiv novic

Lepo vabljeni na našo novo spletno stran! S sodelavci smo že dalj časa razmišljali o novi spletni strani in kako vse duhovne vsebine, ki smo jih v 10 letih objavljali na tej strani, posodobiti. Ker žal to ni bilo mogoče, smo se odločili, da staro stran z vsemi vsebinami ohranimo in začnemo nove vsebine objavljati na novi spletni strani z naslovom www.grad-miren.si.

Družinsko gledališče Smerkolj je pripravilo predstavo z naslovom Trije prašički.

Ali vam je sedaj, ko so se naša vsakodnevna opravila omejila zgolj na občino, hišo/stanovanje, sobo, kaj dolgčas? Kaj najbolj pogrešate? Če je odgovor na prvo vprašanje pritrdilen in če je odgovor na drugo vprašanje druženje, potem vas bo zagotovo zanimalo, kaj se odvija na kratkočasnicah.

V ponedeljek, 17. februarja smo na Mirenskem Gradu z velikim veseljem sprejeli relikvije sv. Vincencija Pavelskega, zavetnika našega društva.

Prvo mašo za družine v letošnjem letu smo obhajali na tretji sveti večer, na predvečer praznika svetih treh kraljev.

Staro leto se je poslovilo in že smo zakorakali v novo leto. Vsako leto se družine na drugi novoletni dan odpravimo na izlet z ogledom jaslic.

Vabljeni, da si pogledate slike in preberete razlago letošnjih jaslic, ki jih na Mirenskem Gradu vsako leto postavljajo prostovoljci Društva prostovoljcev VZD. Figurice za jaslice so delo kiparke in grafičarke Mihaele Žakelj Ogrin.

V soboto pred prvo adventno nedeljo smo se zbrali v Marijinem domu, da bi izdelovali adventne venčke.

Toplo vabljeni k družinskim mašam na Mirenski Grad, še posebej pa k prihajajoči polnočnici! Boste rekli, da je naslov tega prispevka zgrešen. Ne, ni zgrešen!

Pretekli konec tedna smo na Mirenskem Gradu praznovali praznik Žalostne Matere Božje in kvatrnico.

Novo šolsko leto smo izročili Bogu.

Na tradicionalne duhovne vaje v hribih, smo se letos podali na čudovito območje naravnega parka Rakov Škocijan. Potekale so pod vodstvom g. Petra Žaklja

Naslov letošnjega romanja je bil 'Velika noč s svetniki'.

Aprilska družinska maša je bila zadnja pred veliko nočjo in zato je bila delavnica za otroke po maši že malce praznično obarvana. Pripravili smo se na cvetno nedeljo in si izdelali butarice.

Pretekli vikend so na Mirenskem Gradu potekale duhovne vaje za družine.

Res je, kar pravi pesem Bine Štampe Žmavc, »Hiša je živa, če v njej kdo prebiva…«. Naša hiša na Mirenskem Gradu, je tako prav radostno zaživela v petek, 8.2.2019, ko smo vsi skupaj (otroci, prostovoljci in starši), ki prihajamo na Mirenski Grad, praznovali Prešernov dan, ali kar po domače, imeli Prešernovanje.

Od petka do nedelje (18. – 20. januarja) so na Mirenskem Gradu potekale duhovne vaje za zakonce. Zbralo se nas je sedem družin.

Nekoč.... Pred davnimi časi.... Za devetimi gorami in devetimi vodami... So vam kaj poznane te besede? V petek zvečer, na družinskem večeru na Mirenskem Gradu, so nas te besede vrnile v otroška leta. Tema tokratnega večera so bile pravljice in na obisk je prišla sama Zvezdica Zaspanka, boter Mesec, komet Repatec in stric Ceferin. :)

Na prvo nedeljo v letu 2019 smo se zbrali pri družinski maši in pričakali prihod svetih treh kraljev.

Na drugi novoletni dan smo se družine zbrale na parkirišču pred Škofijsko gimnazijo v Vipavi, od kjer smo se peš podali do centra Vipave.

Pretekli petek, 21.12.2018, je bilo na družinskem večeru še posebej veselo, saj je potekal v duhu priprav na božič. Postavljali smo jaslice v cerkvi Žalostne Matere Božje ter krasili cerkev, Marijin dom ter Gnidovčev dom. Po večerji pa nas je čakalo presenečenje. Vas zanima katero?

V nedeljo 2. decembra nas je po družinski maši na Mirenskem Gradu že tradicionalno obiskal sveti Miklavž. Veliko malih in malo večjih otrok se je zbralo v dvorani Gnidovčevega doma, kjer smo nestrpno čakali na prihod tega dobrega moža.

Pred začetkom adventa, v soboto, 1. decembra, smo se zbrali v Marijinem domu in skupaj izdelovali adventne venčke.

Zgodaj v sobotnem jutru, smo se podali na gorenjsko, v Hišo kruha. Tako se imenuje samostan Uršulink, ki so nas tisti vikend sprejele v goste.

V nedeljo smo se zopet dobili na Mirenskem Gradu, saj je bila na sporedu družinska maša. Ta nedelja je bila zahvalna nedelja, zato smo se pri maši še posebej zahvalili Bogu za vse kar nam daje.

Te dni v Marijinem domu menjujemo okna, ki so del investicije sofinancirane v okviru javnega poziva Strategije lokalnega razvoja LAS v objemu sonca.