Arhiv novic

Letošnja jesen nam ne prizanaša. Konec avgusta smo imeli v Dnevnem centru za brezdomce požar na instalaciji. Komaj smo očistili in sanirali prostore ter namestili nove aparate, že nas je doletela poplava. Hud naliv konec septembra, ki je prizadel vso Ljubljano, ni prizanesel niti dnevnemu centru: voda je zalila vse prostore, tudi zavetišče, kjer biva 7 brezdomnih oseb.

V Društvu prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote smo prejeli plaketo glavnega mesta Ljubljane za delo z brezdomci

V dnevnem centru za brezdomce si skozi vse leto prizadevamo biti čim bolj aktivni. Poznamo nevarnost, da nas zunanje omejitve potegnejo v pasivnost, ki nam krade voljo do življenja. Kolikor nam smernice dovoljujejo, skušamo biti aktivni znotraj postavljenih omejitev.

V času epidemije smo. Dnevni center za brezdomce je zato zaprt za druženje in zadrževanje uporabnikov. Brezdomni lahko koristijo vse storitve dnevnega centra, vendar se v prostorih ne smejo dlje časa zadrževati. To pa ne drži za uporabnike Zavetišča za brezdomce, ki v teh prostorih bivajo. Oni so tako rekoč v skupnem gospodinjstvu. :)

Vabljeni k ogledu filmčka ob 25. jubilejnem silvestrovanju.

Ljubljanski brezdomni so novo leto pričakali v posebno slovesnem vzdušju, saj so skupaj s prostovoljci in zaposlenimi Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote praznovali jubilejno, 25. silvestrovanje z brezdomnimi. Že tradicionalno je potekalo v dvorani Študentskega doma Vincencij, na Taboru v Ljubljani. Silvestrovanja se je udeležilo 110 brezdomcev, zanje pa je poskrbelo 50 prostovoljcev.

V četrtek, 5. 12. zvečer, je Dnevni center za brezdomce v Ljubljani obiskal sveti Miklavž. Nanj smo se pripravljali z Miklavževo akcijo, v kateri smo razmišljali, če in kako pogosto uporabljamo najbolj pomembne besede: dober dan, prosim, hvala in oprosti.

Sobota 1.6. 2019 se je začela prav zgodaj, saj smo se že ob 7. uri zjutraj zbrali v Dnevnem centru za brezdomce v Ljubljani in se podali na Mirenski Grad.

V torek, 19. 3. 2019, smo obhajali praznik sv. Jožefa, v Dnevnem centru za brezdomce pa smo na ta dan imeli tudi Dan brezdomcev.

8. februar, slovenski kulturni praznik smo svečano obeležili tudi v Dnevnem centru za brezdomce. Skupaj s prostovoljci in brezdomci smo pripravili literarni večer, na katerega smo se pripravljali že od novega leta.

V soboto, 5.1.2019, smo se zbrali v Dnevnem centru za brezdomce na zajtrku tisti, ki v njem radi sodelujemo z delom in svojimi talenti in si večkrat pomagamo med sabo. Bili smo povabljeni na nagradni izlet – kjer so polhi in kjer je grad. A ne, ne v Polhov Gradec, temveč v Loško dolino, na Notranjskem, tam je Lovska zbirka in polharski muzej, ki stoji poleg grada Snežnik.

V Študentskem domu Vincencij v Ljubljani je včeraj potekalo tradicionalno, letos že 24. Silvestrovanje z brezdomci, ki ga je pripravilo Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote. Silvestrovanja se je udeležilo okrog 120 brezdomcev, za prijeten večer pa je skrbelo 40 prostovoljcev.

V soboto, 10. novembra, smo organizirali izlet za brezdomce, ki med letom najbolj pridno sodelujejo pri različnih aktivnostih v Dnevnem centru za brezdomce v Ljubljani.