Arhiv novic

V času epidemije smo. Dnevni center za brezdomce je zato zaprt za druženje in zadrževanje uporabnikov. Brezdomni lahko koristijo vse storitve dnevnega centra, vendar se v prostorih ne smejo dlje časa zadrževati. To pa ne drži za uporabnike Zavetišča za brezdomce, ki v teh prostorih bivajo. Oni so tako rekoč v skupnem gospodinjstvu. :)

Vabljeni k ogledu filmčka ob 25. jubilejnem silvestrovanju.

Ljubljanski brezdomni so novo leto pričakali v posebno slovesnem vzdušju, saj so skupaj s prostovoljci in zaposlenimi Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote praznovali jubilejno, 25. silvestrovanje z brezdomnimi. Že tradicionalno je potekalo v dvorani Študentskega doma Vincencij, na Taboru v Ljubljani. Silvestrovanja se je udeležilo 110 brezdomcev, zanje pa je poskrbelo 50 prostovoljcev.

V četrtek, 5. 12. zvečer, je Dnevni center za brezdomce v Ljubljani obiskal sveti Miklavž. Nanj smo se pripravljali z Miklavževo akcijo, v kateri smo razmišljali, če in kako pogosto uporabljamo najbolj pomembne besede: dober dan, prosim, hvala in oprosti.

Sobota 1.6. 2019 se je začela prav zgodaj, saj smo se že ob 7. uri zjutraj zbrali v Dnevnem centru za brezdomce v Ljubljani in se podali na Mirenski Grad.

V torek, 19. 3. 2019, smo obhajali praznik sv. Jožefa, v Dnevnem centru za brezdomce pa smo na ta dan imeli tudi Dan brezdomcev.

8. februar, slovenski kulturni praznik smo svečano obeležili tudi v Dnevnem centru za brezdomce. Skupaj s prostovoljci in brezdomci smo pripravili literarni večer, na katerega smo se pripravljali že od novega leta.

V soboto, 5.1.2019, smo se zbrali v Dnevnem centru za brezdomce na zajtrku tisti, ki v njem radi sodelujemo z delom in svojimi talenti in si večkrat pomagamo med sabo. Bili smo povabljeni na nagradni izlet – kjer so polhi in kjer je grad. A ne, ne v Polhov Gradec, temveč v Loško dolino, na Notranjskem, tam je Lovska zbirka in polharski muzej, ki stoji poleg grada Snežnik.

V Študentskem domu Vincencij v Ljubljani je včeraj potekalo tradicionalno, letos že 24. Silvestrovanje z brezdomci, ki ga je pripravilo Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote. Silvestrovanja se je udeležilo okrog 120 brezdomcev, za prijeten večer pa je skrbelo 40 prostovoljcev.

V soboto, 10. novembra, smo organizirali izlet za brezdomce, ki med letom najbolj pridno sodelujejo pri različnih aktivnostih v Dnevnem centru za brezdomce v Ljubljani.