Domov
"Pri svojem delu se ne zanašajte nase, ampak na božjo Previdnost, pri tem pa morate biti ponižni in potrpežljivi."
sv. Vincencij Pavelski
brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Vincencijev koledar 2017/18

Z veseljem vam predstavljamo nov Vincencijev koledar. S prispevki, ki ste nam jih v lanskem in predlanskem letu namenili za koledar, nam je uspelo kupiti staro stanovanje, ga temeljito obnoviti, opremiti in pripraviti v prijeten dom za družino z majhnimi otroki. Iskrena hvala za dosedanjo podporo! Veseli smo, da lahko z vašo pomočjo vsako leto naredimo nekaj več.

Letos smo prostovoljci in zaposleni iz Društva prostovoljcev VZD pripravili koledar na temo »DOM, KI GA USTVARJA KULTURNA DEDIŠČINA«. S fotografijami smo želeli prikazati dom kot prostor srečevanja, druženja in povezovanja. Fotografije odražajo hrepenenje vsakega človeka  po ustvarjanju doma. Ponuditi dom brezdomcem, mladim, otrokom in družinam v stiski je poslanstvo, ki ga prepoznavamo v društvu in ga z vašo pomočjo skušamo uresničevati.

Koledar se začne s septembrom 2017, uporabljate pa ga lahko vse do decembra 2018. Prispevek zanj znaša 10 evrov. Zbrana sredstva bodo namenjena nakupu in prenovi stanovanja za novo družino v stiski.

Koledar bomo ponujali pri nedeljskih mašah po slovenskih župnijah, lahko pa ga naročite tudi po elektronski pošti (info@drustvo-vzd.si) ali po telefonu (041 286 454).

Že vnaprej se vam zahvaljujemo za vsak vaš prispevek. Naj vas Vincencijev koledar razveseljuje skozi vse leto!