Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Piknik z brezdomci 2012

V soboto,2. junija, smo brezdomci in prostovoljci Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote piknikovali v Šentjakobu ob Savi. Piknik ni bil na odeji s hrano iz popotne torbe, ampak ob prigrizkih in mesu z žara ter raznovrstnih dejavnostih za sprostitev in druženje.

Najprej smo imeli tekmovanje v štafetnih igrah. Na tekmovalnem polju so se pomerile tri ekipe in pokazale natančnost, vztrajnost, voljo do zmage in željo po sodelovanju. Dokazale so, da skupaj zmoremo največ. Kdo ve, mogoče je kateri od brezdomcev nekoliko hranil svoje moči za nogometč

Igram je sledilo kosilo. To je bila priložnost za pogovor in druženje. Nabrali smo si moči za nadaljnje športno tekmovanje. Na nogometnem igrišču so se prav tako pomerile tri ekipe. Pred koncem tekmovanja nas je presenetil prostovoljec Blaž s harmoniko. Prvič smo na pikniku tudi zaplesali. Sledila je podelitev nagrad brezdomcem, ki so čez leto najbolj dejavno sodelovali pri rehabilitacijskem delu ter pri čiščenju Dnevnega centra za brezdomce, ter seveda vsem tekmovalcem. Tako skoraj ni bilo brezdomca brez nagrade.

Piknik se je končal v prijetnem razpoloženju. To potrjuje želja, da bi se skupaj fotografirali. Hvaležni smo župniji Šentjakob ob Savi, da nam je odstopila prostore, E'Leclercu, ki je z donacijo hrane pokril večji del stroškov, Mercatorju ter drugim donatorjem.