Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Čistilna akcija Dnevnega centra za brezdomce

V soboto, 7. januarja, smo prostovoljci in brezdomci zopet temeljito očistili dnevni center. Začeli smo z zajtrkom ob 8h in končali ob 14h, ko smo pospravili še zadnjo posodo od kosila. Zbralo se nas je štirinajst, pet prostovoljcev in devet brezdomcev.

Razporedili smo se po prostorih – eden v kuhinjo, drugi v skladišče s hrano, par v pisarno, moški v skladišče z oblekami, … Nekateri so pometali in pomivali glavni prostor, pa pralnica, tuši in sanitarije, skladišče s čistili, hodnik, mize, … Pregnali smo ves prah in umazanijo!

Med tem smo se smejali, se dogovarjali, si pomagali. Pred koncem smo skupaj skuhali kosilo, kar nas je še posebej zabavalo, saj smo bili kot velika družina – eden je trebil solato, drugi je rezal meso, tretji zelenjavo, prostovoljka Janja je kuhala kosilo. Nekateri so stali pri pultu in opazovali ter komentirali. Tudi za takšne smo našli delo – na primer, da odnesejo smeti. :)

Po končanem delu smo ponosno sedli k mizi in z velikim veseljem pojedli kosilo, saj je bilo za nami res lepo dopoldne. Opazili smo, da nam gre čiščenje vedno hitreje od rok in da v enem dopoldnevu uspemo počistiti veliko bolj temeljito, kot smo to zmogli pred časom. Pozna se, da znamo bolje poprijeti za delo in da je v dnevnem centru tudi sicer večji red. Kadar je tako, generalna čiščenja niso več muka, ampak le pika na i pri sprotni skrbi za red in čistočo. Seveda pa še zdaleč ne bi bilo tako lepo, če v tem ne bi bili skupaj!

Skupaj zmoremo največ!